Home

Interview met Kennelcare

 

 kennelcare 1

Caroline is vanaf kinds af aan al helemaal gek met honden. Nadat ze trouwde met haar man Wim, hebben zij direct hun eerste eigen hond aangeschaft. Het begon steeds meer te kriebelen om met deze viervoeters te gaan werken, dus Caroline besloot om de nodige opleidingen te volgen. Met de papieren op zak hebben zij en haar man in 2001 besloten om Dierenpension de Bommel op te richten. Het is voor hen elke dag weer belangrijk dat het een feestje is voor de hondenvrienden.

Zoals Caroline zelf zegt: “Honden blij, baasjes blij, team blij.”

Wanneer zijn jullie begonnen met jullie bedrijf?

“Samen met mijn man, Wim, zijn we Dierenpension de Bommel begonnen op 1 juni 2001.”

Zijn jullie het bedrijf zelf begonnen of hebben jullie het overgenomen?

“Op ons perceel was ooit een dierenpension, maar wij zijn helemaal opnieuw begonnen met een nieuwe naam, een andere visie en missie. Ik wilde in ons dierenpension hoofdzakelijk retriever rassen en jachthonden. En daar zijn we goed in geslaagd.”

Waar komt jouw passie voor dieren vandaan?

“Ik ben opgegroeid met honden en direct nadat ik getrouwd was met mijn man Wim hebben we onze eerste eigen hond genomen.”

Welke opleiding(en) heb je gedaan voordat je met dit werk begon?

“Ik heb meerdere opleidingen gedaan, zoals dierverzorging, bewijs van vakbekwaamheid (honden & kattenbesluit), dierenartsassistente en homeopathie voor dieren.”

Wat vind je het allerleukste aan jouw werk?

“Als alle hondenvrienden het naar hun zin hebben en blij zijn dat ze hier mogen zijn. Elke dag moet een feestje zijn voor onze hondenvriendjes.”

Hebben jullie nog een speciale inrichting van de kennels?

“In ons dierenpension hebben we een aantal kennels, maar ook diverse themakamers. De themakamers zijn bedoeld voor een makkelijke groep honden die het heerlijk vinden om in een leuke kamer te logeren. Denk hierbij aan een Griekse kamer met witte en blauwe kleuren, maar ook een Italiaanse kamer met groene en rode kleuren. Zo is het echt vakantie voor onze hondenvrienden.” 

 

kennelcare2

“Als onze hondenvrienden genieten van elkaar, genieten wij als team dubbel zoveel.”

Caroline van de Lagemaat – Eigenaresse Dierenpension de Bommel

Hoe zou jij jouw eigen bedrijf omschrijven in een zin?

“Wij zijn een professioneel dierenpension met aandacht voor alle gasten.”

Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich van concurrenten?

“Al 19 jaar dragen we het dierbaar keurmerk pension vol trots. En we zijn al 22 jaar lid van Dibevo.”

Hoe ziet een dag werken er voor jou over het algemeen uit?

“Onze dag begint met de dagopvang honden op de speelweides te plaatsen. Tegelijkertijd gaan onze pension honden naar buiten om te spelen. Als de honden lekker buiten op de speelweides zijn, gaan we binnen de kennels en themakamers schoon maken. Uitgaande honden wassen, borstelen en trimmen we in onze trimsalon. Aan het einde van de ochtend gaan de honden weer naar binnen, krijgen alle honden een lekkere maaltijd en daarna kunnen ze even lekker uitrusten. Tussen 11.00 en 12.00 kunnen de honden dan gebracht of gehaald worden. Ook kunnen klanten hierbij voer of lekkere snackjes kopen bij onze receptie. Tussendoor maken we alles schoon, zowel binnen als buiten. Nadat onze gasten hun maaltijd hebben kunnen laten zaken gaan ze weer lekker buiten spelen. Ook in de middag worden er honden gewassen die dan aan het einde van de middag opgehaald worden. In de avond gaan de honden weer naar binnen om van hun diner te mogen genieten. Vervolgens gaan we buiten alles goed schoon maken waardoor alles weer fris is voor de volgende ochtend. De volgende dag begint alles dan weer opnieuw.”

Wat vind je de leukste taak van een dag?

“Als je ziet dan een hond zo blij is als hij weer mag komen spelen en de baas eigenlijk vergeet zo gauw hij hier het terrein op komt. Ik vind het ook heel fijn als de baasjes vertellen dat ze tevreden zijn over ons en dat hun hond altijd vrolijk is als ze bij ons mogen komen. En dat is waar we het voor doen: De honden een fijne dag geven bij ons in de Bommel. Het moet elke dag weer een feestje zijn voor de mensen en dieren. Samen met ons team werken we daar elke dag met veel liefde en plezier aan.” 

 

kennelcare3

Heb je ooit een dier gehad met een hele rare gewoonte?

“Op een paar speelweides hebben we kunstgras en er was een hond die dacht dat hij daar altijd in kon graven. Ook was er een labrador die het leuk vond om met zijn neus onder water te bubbelen in de waterbak. De eerste keer dat hij zoiets doet weet je niet wat je ziet,  maar de baas vond het normaal gedrag.”

Wat vind je de leukste eigenschappen van honden in het algemeen?

“De meeste honden zijn duidelijk, eerlijk, enthousiast, vriendelijk en vinden het fijn om te mogen werken voor hun baas of kameraad.”

“Je bent echt 24/7 bezig met je dierenpension, maar het is wel de allerleukste job voor dierenliefhebbers!”

Caroline van de Lagemaat – Eigenaresse Dierenpension de Bommel

kennelcare4

Hoe zijn jullie ooit in aanraking gekomen met KennelCare?

“We waren al enige tijd op zoek naar een ander boekingssysteem. Toen we hoorden dat KennelCare bij ons in de buurt een demo middag gaf, hebben we ons daarvoor ingeschreven en zo is het balletje eigenlijk gaan rollen.”

Wat was de doorslag om over te stappen naar KennelCare?

“Het was een jong team en ze luisterden naar al mijn vragen. Ze kwamen heel rustig en bekwaam over. Na een proefperiode vonden we het heel spannend om de stap te maken, maar na overleg werd dit verlengd en konden we nog even oefenen. Nadat we op kantoor langs zijn geweest werden een aantal dingen nog een keer aan ons uitgelegd en kregen we een nog beter gevoel. Telkens gaf men aan dat ze altijd klaar stonden als we vragen hadden. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat we voor KennelCare hebben gekozen.”

Welk systeem gebruikte jullie hiervoor en wat maakt KennelCare in jouw opzicht een handiger/beter systeem?

“We gebruikten een aantal jaren Dipo. Waar wij heel blij mee zijn is dat het systeem van Kennelcare aangepast wordt als er bijvoorbeeld gevraagd wordt om nieuwe opties. Wij en alle andere dierenpensions die met KennelCare werken kunnen vervolgens van die nieuwe opties gebruikmaken.”

Wat zijn voor jou de grootste voordelen van het gebruik van Kennelcare?

“Iedereen snapte de beginselen van het systeem vrij snel. Van jong tot oud in ons team. Jonge medewerkers zijn snel ingewerkt in het systeem, de ouderen hebben iets meer tijd nodig, maar als ze het doorhebben gaat het super goed.”

Is er nog iets dat je kwijt wilt aan het KennelCare team?

“Wij hopen dat onze prettige samenwerking nog vele jaren mag gaan duren.

Wij zijn zeer tevreden met de samenwerking en met het gehele team.”

 

 

Dit interview kunt u terug vinden op de website van KennelCare: www.kennelcare.nl.