Vaccinatie-eisen

Iedere vaccinatie dient minstens 14 dagen vóór aanvang pensionverblijf te zijn gegeven en de vaccinaties mogen niet ouder zijn dan 1 jaar.

Let op: onze voorwaarden kunnen afwijken van het advies van uw dierenarts. Als u twijfelt over de juistheid van de vaccinatie, neem dan altijd contact op met ons.

Als u hond hier komt, moet u ten alle tijden het vaccinatiepaspoort meenemen!

Zonder vaccinatiepaspoort wordt uw hond niet aangenomen.

Het vaccinatieboekje moet voorzien zijn van:

  • Een stempel, datum en handtekening van de dierenarts bij de gegeven vaccinatie(s).
  • Een chipnummer
  • Stickers van de gegeven vaccinaties moeten aanwezig zijn in het boekje.
  • De vaccinaties moeten het gehele verblijf nog geldig zijn!

Let op: wij zijn streng op het controleren van de vaccinaties. In verband met controle van de dierenbescherming, dient dit als bewijsmateriaal dat de aanwezige dieren geldig geënt zijn.

De hond wordt bij aanvang gelezen met een chipreader. Het chipnummer wat te lezen is van de chipreader moet overeenkomen met het chipnummer wat in het vaccinatieboekje/paspoort staat. Wanneer er geen chipnummer met de chipreader te vinden is, zal de hond opnieuw gechipt moeten worden. (Laat dit controleren bij de jaarlijkse vaccinaties bij de dierenarts).

Vaccinatieschema / jaarlijkse entingen

Vaccinatie:

Leeftijd

6 weken

9 weken

12 weken

1 jaar *

2 jaar

3 jaar

4 jaar

5 jaar

6 jaar

Hondenziekte

x

 

x

x

   

x

   

Parvo

x

x

x

x

   

x

   

Ziekte van Weil

 

x

x

x

x

x

x

x

x

Hepatitis

   

x

x

   

x

   

Kennelhoest

 

x

 

x

x

x

x

x

x


*
Wanneer uw hond de 1 jarige leeftijd bereikt, gekeken naar de geboortedatum, is de jaarlijkse vaccinatie wettelijk verplicht. Wij controleren hier zorgvuldig op. 

Titeren

Alle honden die we aannemen moeten volledige volgens schema ingeënt zijn. Ook al geeft een titerbepaling anders aan! Bij een titerbepaling wordt er wat bloed afgenomen bij uw hond. Hiermee kan er worden onderzocht of er nog voldoende antilichamen aanwezig zijn. De titerbepaling kan gedaan worden bij de ziektes: Parvo, Hondenziekte en HCC (hepatitis). Omdat titeren slechts een momentopname is, is dit voor ons niet voldoende. Omdat wij de gezondheid van onze gastdieren voorop stellen, willen wij voorkomen dat er vervelende ziektes uitbreken. Wij nemen dus GEEN honden aan die volgens titerbepaling worden ingeënt.

Daarom moeten al onze gasten gevaccineerd worden volgens bovenstaand schema.

Wij maken geen uitzonderingen!

Kennelhoest

Wordt ook wel besmettelijke hondenhoest genoemd. Dit is een zeer besmettelijk infectie van de voorste luchtwegen en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Naast virussen en bacteriën spelen ook andere factoren een rol. Er bestaan verschillende vaccinaties tegen de besmettelijke hondenhoest. Besmettelijke hondenhoest komt overal voor via snuffelcontact daardoor kan de ziekte verspreid worden. De belangrijkste verwekkers tegen te vaccineren zijn de bacterie Bordetella bronchiseptica en het Para-influenzavirus .

Om de goede gezondheid van de honden in het pension te kunnen waarborgen, stellen wij als eis dat uw hond gevaccineerd wordt met de neusenting (KC). Vaccinatie nummers 7/8

Als er bij ons twijfel ontstaat of uw hond de juiste en de door ons gevraagde vaccinaties tijdig heeft gehad, zijn wij genoodzaakt om uw hond te weigeren.

Het is zeer gewenst dat u uw huisdier (indien nodig) thuis ontvlooit en ontwormt. Gelieve dit in te vullen in het vaccinatiepaspoort. Zien wij vlooien en/of wormen tijdens het verblijf van uw dier, dan zullen wij hem/haar hier uiteraard voor behandelen en zijn de kosten voor uw rekening.

Gebruikt uw huisdier medicijnen, vergeet deze dan niet mee te nemen en noteer duidelijk de naam van de hond op het etiket en voeg het toedieningsschema van de dierenarts er bij. (neem altijd ruim voldoende medicatie mee )

Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om het verblijf van uw dier goed te laten verlopen, maar mocht uw huisdier toch onverhoopt ziek worden, dan zullen wij onze eigen dierenarts/vervanger consulteren. De kosten van dit bezoek zijn geheel voor uw rekening, en de eventuele reiskosten.

Kort samengevat, om nare situaties te voorkomen

Let op dat het vaccinatiepaspoortje volledig is ingevuld, dat uw hond de juiste (geëiste) vaccinatie heeft gehad, de juiste stickers erin geplakt zijn en dat er een stempel en handtekening van de dierenarts. Kijk ook goed naar de geldigheid van de entingen. Dieren moeten voorzien zijn van een chipnummer.

Bij vragen, neem dan contact op met ons.

 

Dierenpension De Bommel: vaccinaties