20140205 1 header

Entingen honden

Iedere enting dient tenminste 14 dagen vóór aanvang pension verblijf te zijn gegeven en de entingen mogen niet ouder zijn dan 1 jaar. Let op: onze voorwaarden kunnen afwijken van het advies van uw dierenarts. Als u twijfelt over de juistheid van vaccinatie, neem dan altijd contact met ons op. Het vaccinatieboekje moet voorzien zijn van :

  • Chip nummer
  • Stempel en datum en handtekening dierenarts ! !
  • Vermelding juiste entingen en de stickers van de entingen.

      ____________________________________________________

Jaarlijkse entingen

Vaccinatie schema voor de hond

Ziekten 6 weken 9 weken 12 weken 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar

Hondenziekte

*   * *     *     *    
Parvo * * * *     *     *    
Ziekte van Weil   * * * * * * * * * *  
Hepatitis     * *     *     *    

Besmettelijke hondenhoest = Paraïnfluenza + Bordetella Bronchiseptica

 Neus-enting Kc

  *   * * * * * * * *  

dp4a

Alleen een titerbepaling is niet voldoende.

Bij een titerbepaling (titeren) wordt er een druppel bloed afgenomen. Hiermee kan worden onderzocht of er nog voldoende vaccinatiestoffen (antilichamen) aanwezig zijn voor de drie belangrijkste ziektes: Parvo, Hondenziekte en HCC (Hepatitis).

Omdat titeren slechts een moment -opname is, is dit voor ons niet voldoende. Omdat wij de gezondheid van onze gastdieren voorop stellen, willen wij voorkomen dat er vervelende ziektes uitbreken. Daarom moeten al onze gasten gevaccineerd worden volgens het onderbovenstaande  schema.

Alleen een titerbepaling is dus niet voldoende. Helaas kunnen hierin geen uitzonderingen gemaakt worden.

____________________________________________________

Besmettelijke hondenhoest ( voorheen kennelhoest) :

Besmettelijke hondenhoest is een zeer besmettlijke infectie van de voorste luchtwegen van de hond en wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren.

Naast virussen en bacteriën spelen ook andere factoren een rol.

Besmettelijke hondenhoest  komt overal voor via snuffelcontact daardoor kan de ziekte verspreid worden. De belangrijkste verwekkers tegen te vaccineren zijn de bacterie Bordetella bronchiseptica en het Para-influenzavirus . NO 7/8

Er zijn verschillende vaccinaties tegen besmettelijke hondenhoest in omloop. Om de goede gezondheid van de honden in het pension te kunnen waarborgen, stellen wij als eis dat uw dier is gevaccineerd met de neusenting .

Als er twijfel bestaat of uw hond de juiste en de door ons gevraagde inentingen tijdig heeft gehad, dan zijn wij helaas genoodzaakt om uw hond te weigeren. Uiteraard zullen wij hier streng op controleren. 

Dus om nare situaties te voorkomen :  Let op dat het vaccinatie boekje volledig is ingevuld, dat de hond de juiste entingen heeft gehad, de juiste stickers er in geplakt zitten en er een stempel en handtekening van de dierenarts in staat. Kijk ook goed naar de geldigheid van de entingen !!! Ook moeten alle dieren bij reservering een chip- of een goed zichtbare tatoeagenummer hebben. Als u hier vragen over heeft, neem dan contact met ons op. 

U dient het inentingsboekje en/of dierenpaspoort altijd mee te brengen. Ook hier geldt: geen boekje, geen toegang. In verband met controle van de dieren-bescherming, dient dit als bewijsmateriaal dat de aanwezige dieren geldig geeënt zijn. 

Het is zeer gewenst dat u uw huisdier (indien nodig) thuis ontvlooit en ontwormt. Gelieve dit in te vullen in het inentingsboekje. Zien wij vlooien en/of wormen tijdens het verblijf van uw dier, dan zullen wij hem/haar hier uiteraard voor behandelen en zijn de kosten voor uw rekening.

dog4Gebruikt uw huisdier medicijnen, vergeet deze dan niet mee te nemen en noteer duidelijk de naam van de hond op het etiket en voeg het toedieningsschema van de dierenarts er bij.

Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om het verblijf van uw dier goed te laten verlopen, maar mocht uw huisdier toch onverhoopt ziek worden, dan zullen wij onze eigen dierenarts/vervanger consulteren. De kosten van dit bezoek zijn geheel voor uw rekening, evenals de eventuele reiskosten. 

*****
Dierenpension

"De Bommel"

toller 

LET OP :

Inverband met het Coronavirus zijn onze openingstijden in tijdsblokken verandert !

Dit houdt in dat u ALLEEN op afspraak, uw trouwe viervoeter kunt brengen en ophalen. ( 

We hopen u hiermee voldoende te hebben gëinformeerd.

't Bommelteam 


 

 

Al enkele jaren heeft Bommeltje een ruil bibliotheek .

Hier kunt u leesboeken ruilen, of leesboeken inleveren uiteraard wel compleet.          

We wensen u veel leesplezier !!


 

 

______________________

 Labrador aanbieding

COUPE A LA LAB

€ 60.00

(dit is wassen en ontwollen)


 

Gevraagd

 Oude handdoeken. 

Oude voetballen.

Oude rugby ballen

 

Heeft u deze toevallig over of gebruikt u ze niet meer wij zijn er heel blij mee.


Bent u ook nieuwsgierig naar ons nieuwe reserveringssysteem?

Klik en lees meer!

KennelCare inloggen


 

*****