20140205 1 header

MUCHA cd

Het is de moeite waard dat u dit met uw hond mee oefent .

Samen oefenen om niet of minder bang te zijn voor vuurwerk. Vaak denkt men dat het overdreven is voor vuurwerkangst een heel proces mee te doorlopen. Omdat men denkt dat probleem maar tijdelijk aanwezig. Met een dergelijke angst voor harde geluiden kan het echter zijn de hond zijn angst kan gaan generaliseren.

We bedoelen hiermee dat uw hond eerst alleen bang is voor de echte harde vuurwerkknallen, maar daarna ook voor steeds zachtere geluiden: voor onweergeluiden in de verte, koelkast die dicht wordt gedaan, het sluiten van containerdeksel, een boek dat op tafel ruw op de wordt gelegd, een deurbel die gaat , een telefoon die piept, enzovoorts

Sommige honden reageren uiteindelijk met paniek op alles wat maar een klein beetje geluid geeft. Honden kunnen de vuurwerkgeluiden associëren met buiten en durven de deur niet meer uit, ook nadat het vuurwerk allang verdwenen is. Dit gaat niet vanzelf over maar wordt alleen maar erger.

Begin op tijd!

Het loont dan ook zeker de moeite om te proberen . U moet daar op tijd mee beginnen. Vuurwerk oefeningen bestaat er meestal uit dat vuurwerkgeluiden gecombineerd worden met iets leuks of iets lekkers. Daarbij wordt bijvoorbeeld een CD gebruikt met vuurwerkgeluid. Deze wordt in het begin heel zacht afgespeeld zodat uw hond er niet van schrikt, terwijl u met uw hond speelt of iets heel lekkers aanbiedt. Naarmate de oefeningen vordert, wordt het geluidsniveau opgevoerd, waarbij u altijd onder het niveau moet blijven waarbij uw hond angst gaat vertonen! Het duurt een aantal weken tot een aantal maanden voor het dier zover is dat hij ook van volle geluidssterkte niet meer opkijkt. Tijdens de training mag uw hond bovendien niet worden blootgesteld aan knallen op een hoog geluidsniveau. Dit betekent dat u niet kunt oefenen in periodes waarin u de kans loopt dat er echt vuurwerk wordt afgestoken. In december bent u dus al te laat om met oefenen te beginnen! Beter is het om al in augustus te starten met de oefeningen.

Maar mocht u voor zekerheid een rustig omgeving voor uw hond kiezen dan kunt u altijd de keuze maken om uw hond naar een dierenpension de brengen !! 

DENK ER WEL AAN OM DIT ALTIJD OP TIJD TE RESERVEREN !!!!!

 

 

 

 

*****
Dierenpension

"De Bommel"

toller 


 

 

______________________

 Labrador aanbieding

COUPE A LA LAB

€ 60.00

(dit is wassen en ontwollen)


 

Gevraagd

 Oude handdoeken. 

Oude voetballen.

Oude rugby ballen

 

Heeft u deze toevallig over of gebruikt u ze niet meer wij zijn er heel blij mee.


Bent u ook nieuwsgierig naar ons nieuwe reserveringssysteem?

Klik en lees meer!

KennelCare inloggen


 

*****