Labrador Retriever

Wij fokken al sinds 1992 Labrador Retrievers. Met een mooie zwarte teef zijn we begonnen. Deze heeft ons besmet met het labradorvirus. Nu zijn we in het bezit van diverse teefjes en alle kleuren hebben inmiddels ons hart gestolen. Onze ervaring is dat je er geen genoeg van krijgt zo trouw en lief dat ze zijn. Ook werken ze heel graag voor en met de baas.

Al onze honden voldoen aan de gezondheidseisen van de Nederlandse Labrador Vereniging.
Wij hebben regelmatig een nestje. De pups brengen we met heel veel liefde groot. Onze pups zijn dus alleen beschikbaar voor serieuze liefhebbers.
Al onze pups worden in huis groot gebracht en worden daarmee heerlijk sociaal opgevoed.
Onze teven hebben een lief karakter en we willen dat ook graag zo houden.
We zoeken altijd een goede reu voor onze "meiden".

Rasbeschrijving
De Labrador Retriever kwam rond 1835 uit Newfoundland mee naar Engeland. Zijn voorvader zou een inheemse zwarte waterhond zijn geweest. Zijn taak bestond destijds uit het helpen het aan boord te brengen van de netten van de vissers. Ook de huidige Labrador is een uitstekende zwemmer en hij apporteert van nature. In 1903 werd dit ras door de Engelse Kennelclub erkend. De Labrador Retriever is een enorm veelzijdige hond. Hij houdt van kinderen en het gezin en is derhalve een uitstekende gezinshond. Anderzijds is het een uitstekende apporteur en boekt goede resultaten bij de jacht. Ook als blindengeleidehond is de Labrador een uitstekende keuze.

Gebruik: Jachthond/Gezinshond
Activiteit: De Labrador vereist veel lichaamsbeweging. Het is een uitstekende apporteur, dus jachtproeven zijn zeer aan te raden.

Verschijning  
Algemeen: Krachtig gebouwde, zeer actieve hond.
Het lichaam is kort met een brede en diepe borst. Ribben goed gewelfd. Benen matig lang met stevig bot. Lange en krachtige hals. Hij moet correct bewegen en goed op alle vier de benen staan.
Kleur: Effen zwart, chocolade of blond.
Hoofd en schedel: De schedel moet breed zijn met duidelijk aangegeven stop. Schedel en neusrug liggen derhalve niet in een rechte lijn. Hoofd is "droog" zonder vlezige wangen. Kaken middelmatig lang, niet spits toelopend. Neus is breed met goed ontwikkelde neusgaten. Bruine of hazelnootkleurige ogen met schrandere uitdrukking. Oren vlak hangend. Schaargebit.
Staart: Middelmatig lang, zogenaamde otterstaart. Vrolijk gedragen en dik. Een otterstaart is bij de basis zeer dik en loop naar de punt geleidelijk toe. Zonder bevedering.
Voeten: Rond en gesloten met goed ontwikkelde voetzolen.
 
Beharing: Kort, dicht en hard.
Schofthoogte: Reu: 55.5 - 57 cm,
Teef: 52.5 - 55.5 cm.
Aard: Gelijkmatig temperament - Uitstekende jachthond - Lief voor kinderen - Betrouwbaar - Gehoorzaam - Goed gehumeurd

 

Heeft u interesse in een jonge pup, vul dan ons inschrijfformulier in.

Voor onze nestjes werken wij met een wachtlijst.

Na ontvangst van uw inschrijving, nemen wij contact met u op.

do08